Några hjälpmedel

Handi
Handi är en handdator med ett enkelt program som kan hjälper att hålla reda på saker. Den påminner om saker som ska hända.

Handifon
En almanacka och telefon i ett. Den är lätt att använda och förstå

Kvarturet
Kvarturet visar om det är lång eller kort tid kvar till olika saker jag ska göra. När det är dagsatt något ska börja piper den och blinkar.

Planeringsklocka, Sigvart
På den här tavlan är det lätt att se vad som händer under dagen. Lyspunkter visar var på dagen vi är. När det blir natt tänds nattljusen och slocknar när natten är slut.

Veckodagstavla
Veckodagstavla med veckans färger. Tavlan kan vändas och den andra sidan är enfärgad blå. Bilder sätts fast med kardborreband

Året, Årsboken
En kalender där bilderna berättar. Det blir lätt att minnas vad jag gjort och lättare att se det som ska hända. Jag ser en vecka i taget. En  bok för varje år ger trygghet över tid.

Veckodagsblock
Vad händer idag? Färgen visar vilken dag det är. Bilder på det vi ska göra kan man fästa på blocket med kardborre

Timstocken
Timstocken kan visa hur lång tid något varar, t ex lunchrast. När rasten är slut piper den. Finns timstock med maximal tid 80 minuter, 60 minuter eller 20 minuter.

Timglas
Här går det att se tiden. Den största visar 5 minuter. Det finns en för 3 minuter och en för 1 minut

Det finns oändligt med fantastiska hjälpmedel, det här var bara en presentation av några… Hittade en jättebra sida om olika hjälpmedel : Hjälpedelstorget, http://www.hi.se/sv-se/Hjalpmedelstorget/

En annan webbshop  är Varsam i Örebro som har mycket bra hjälpmedel för alla typer av funktionshinder.
Det man dock måste komma ihåg, är att allt går inte att få som hjälpmedel, men det finns ju att köpa själv, om man det vill !
Prata med er arbetsterapeut om detta, så ni får det förskrivet.
Och säg till om att få bildstödslicens, om ni har en tavla, eller liknande, som kräver bilder…

Lämna en kommentar