Tips & Råd

Här kan ni skriva in tips och råd till andra. Tänk på att försöka håller er lite kort och det ska endast vara konkreta tips och råd,inga diskussioner . Vill ni diskutera specifika råd vidare så hänvisar vi till chattstugan eller i anslutning till lämpligt inlägg.

Annonser

16 svar

 1. Hej vad är om jag blir lätt arg o sur o har svårigheter o lära in saker o blir störd lätt o arg ?

 2. Boktips!
  Mamma, är det där ett djur eller en människa? : om överselektivitet och autism
  av Hilde De Clercq

 3. BOKTIPS!
  Flickor med AD/HD skriven av Kathleen G. Nadeau m.fl.

  Flickor med AD/HD är vanligare än man tror, även om relativt få fall får denna diagnos. Dels därför att flickornas svårigheter är annorlunda än AD/HD-pojkarnas, och inte lika störande för omgivningen. Men också för att flickor ofta lyckas dölja sitt handikapp bakom en god allmän begåvning eller stenhård yttre disciplin.

  Hur hittar vi dessa flickor, och vilken typ av hjälp behöver de? Kathleen Nadeau och hennes medarbetare ger oss här en överblick över problemet, och förslag till insatser för att synliggöra dessa flickor och ge dem möjlighet att utvecklas med bibehållen självkänsla trots sina svårigheter med att skapa organisation och struktur i tillvaron.

  Boken vänder sig till alla som i sitt arbete eller dagliga liv möter barn och ungdomar med svårigheter att strukturera tillvaron och hantera problem i skola och umgänge.

 4. ”Snubbeltråden” är en lättläst bok om ADHD som man gärna kan läsa tillsammans med barnet eller syskon. Går även att hitta & läsa på nätet.

 5. Vägra duscha?

  NPF barn brukar vara överkänsliga mot hårda strålar från duschen. Och det kan vara en kamp att få dom rena.

  Tips!
  Ta bort dusch handtaget, och duscha med vattenslangen istället. Vattnet kommer ut mycket mjukare och barnet får inga ”nålar” på huden.

  • Hej, det finns också olika munstycken, som har mjukare stråle och en med färg för varmt och kallt då många kan ha svårt att bedömma detta, så syns det med ljus/färg varmt – rött och kallt – blått (tror ljummet är grönt) Sen rekommenderar jag att man skaffar badkar eller badbalja, för många känns det bättre både temp och vattnet av att bada än duscha!

   //Mia-Marie

 6. Minns ni 98 när Wakefiled.studien kom. Att man trodde att man kunde få Autism genom att vaccinera sitt barn med MPR sprutan.

  Vi vet ju att barn med Autism ofta visar de första tecknen ungefär samtidigt som barnen tar denna spruta. Det är en bluff, hela studien och man undrar hur forskare kan få göra detta. Det handlar givetvis om pengar. Men alla de barn som dött i mässling för detta då? Vem tänker på dom?

  Jag tycker de är så hemskt att man gör på detta vis. Vem ska man våga lita på idag när man inte själv besitter kunskapen?
  Läs artikeln här:
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/medveten-bluff-bakom-vaccinrappport_5848401.svd

 7. Här finns en c uppsats som några skrivit om vardagen med Autism ur ett föräldraperspektiv. Tror de som skriver läser till Arbetsterapeuter.

  Lättläst.

  http://epubl.ltu.se/1402-1773/2010/109/LTU-CUPP-10109-SE.pdf
  epubl.ltu.se

  .

 8. Bok tips…
  SvenOlof Dahlgren VARFÖR STANNAR INTE BUSSEN NÄR JAG INTA SKA AV.

  Lorna Wing AUTISMSPEKTRUM Handbok för föräldrar och professionella.

  Givetvis Gunilla Gerlands bok En riktiga människa.

 9. I bloggen idag har jag skrivit lite om mina tankar…. ni hittar en hel del att läsa om just Autism om ni tittar under kategorin AUGUST/BARNEN/AUTISM.

  Välkommen in:
  http://tess701.blogg.se

 10. Sömn
  Vi har haft problem på nätterna eftersom vår tjej gärna vaknar varje natt. När hon var mindre gick vi upp och lekte tills hon blev trött igen, men det blev ganska jobbigt för oss föräldrar i längden.

  Det var en period med utbrott på nätterna och eftersom vår tjej inte kan klockan så kan hon ju inte veta när det är sovtid eller dags att gå upp. Så det var ju inte så konstigt att hon blev arg och tyckte det var morgon när hon vaknade mittinatten.

  Vi löste det med hjälp av timstocken. Och tillslut fick vi henne att ligga kvar i sängen när hon vaknade på natten. Efter ett tag somnar hon om och vi föräldrar slipper gå upp, oftast. När det sen är morgon på riktigt så sätter vi på timstocken och när den piper, då är det dags att gå upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: